به گزارش خبرگزاری حوزه، هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عناوین «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» منتشر شد.
در این دو شماره با نوشتهها، گفتوگوها و ترجمههایی از امیرسعادتی، مریم قربانزاده، سجاد صفارهرندی، محمدرضا قائمینیک، علیرضا شفاه، سلمان فتوتیان، رقیه فاضل، اکبر محمدی، سامی العریان، سیدهادی برهانی، سیدجواد میری و دیگران در موضوع فلسطین و مقاومت از منظر انسانی و نظری بررسی شده است. شماره هفتم نامه جمهور در ۳۶۰ صفحه به بررسی زندگی روزمره انسان فلسطینی و زایش مقاومت از میانه امر روزمره میپردازد. در فصل نخست در گفتوگوهایی با اهالی فلسطین تجربه زندگی در غزه و کرانه باختری روایت شده است. سرمقاله و مقالات فصل دوم مجله تلاش میکند به تحلیل و صورتبندی این روایتها از تجربه زیستن در فلسطین بپردازد. هدف این دو فصل عبور از روایتهای سیاسی نظامی رایج از مسئله فلسطین و خلق روایتی جایگزین است که انسان فلسطینی در مرکز آن قرار دارد.
فصل سوم و آخر در شماره هفتم با عنوان صورتبندی الگوی کنشگری در حمایت از فلسطین، گزارشی است از گفتوگو با بیش از چهل نفر از فعالان مسئله فلسطین در ۲۵ کشور جهان؛ این گزارش تلاش میکند تصویری واقعی از مختصات، تجربهها و مسئلههای فعالان جنبشهای اعتراضی فعال در زمینه مسئله فلسطین به دست بدهد.
هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور در ۳۰۰ صفحه به بررسی نظری مسئله فلسطین میپردازد. سرمقاله این شماره با عنوان «فلسطین و سلطه» به بررسی جای خالی درک سلطه در اندیشه اسلامی معاصر میپردازد. فصل نخست این دفتر به بررسی فلسطین و اسرائیل پرداخته و تلاش میکند کارآمدترین نظریهها و چارچوبهای نظری برای درک جدال فلسطین- صهیونیسم را ترجمه کند. فصل دوم تلاش کرده طی گفتوگوهایی با صاحبنظران به بازاندیشی پیرامون مسئله فلسطین و بازسازی آن به مثابه یک ایده رهاییبخش بپردازد. فصل پایانی با عنوان «ادوارد سعید و آگاهی فلسطین»، پروندهای است مختصر درباره اندیشمندی که با اثر ماندگار خود مسئله فلسطین، نخستین مفاهیم نظری مورد نیاز برای درک مسئله فلسطین را فراهم کرد.
در این دو شماره نامه جمهور تلاش شده به بازسازی روایتی نو، انسانی و اجتماعی از مسئله فلسطین بپردازد و مجموعهای جامع از مفاهیم را در کنار روایتها و نگرشهای میدانی برای مخاطبان گردآوری کند. فصلنامه نامهجمهور به مدیر مسئولی روحالله رشیدی و سردبیری مجتبی نامخواه منتشر میشود و علاقهمندان برای تهیه شماره هفتم و هشتم فصلنامه به ترتیب مبالغ ۲۵۰ و ۲۲۰ هزار تومان به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۶۹۴۹۳۳ بهنام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) واریز و آدرس پستی خود را به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ پیامک و یا در پیامرسانها ارسال کنید.
نظر شما